Buyer persona’s

Kruip in de huid van je doelgroep en leer hen echt kennen

Succesvolle marketing is voor een groot deel afhankelijk van de kennis over je doelgroep. Om je mailing, (online) advertentie of whitepaper echt te laten slagen, moet je in de huid van je (potentiële) koper kruipen. Dit doe je door het ontwikkelen van zogeheten ‘buyer persona’s’. Een buyer persona is simpel gezegd een gedetailleerd profiel van een voorbeeldkoper die een bepaalde doelgroep vertegenwoordigt.

HET BELANG VAN BUYER PERSONA’S

Dankzij buyer persona’s ben je in staat om content te creëren die aansluit bij de interesses van je doelgroep. Bovendien weet je als geen ander waar diegene wakker van ligt, wat de belangrijkste uitdagingen zijn en hoe diegene op zoek gaat naar informatie. De content die je creëert, kun je hierdoor via het juiste kanaal en op het juiste moment aanbieden en daarmee je doelgroep door aankooptrajecten begeleiden.

Marije heeft veel kennis over contentmarketing en het ontwikkelen van buyer persona’s, wat ons waardevolle inzichten opleverde en van toegevoegde waarde was.

– Jeroen Donkers, Marketing & Customer Success Manager bij Graydon

HELDER INZICHT IN HET KOOPPROCES

Iedere potentiële klant bewandelt meerdere fases in het koopproces op zoek naar een oplossing voor zijn probleem of uitdaging. Bij iedere fase horen marketingmiddelen die je kunt inzetten om de persoon naar de volgende fase te begeleiden en uiteindelijk te winnen als klant. Dankzij buyer persona’s krijg je helder inzicht in dit koopproces als basis voor je marketingstrategie.

MEER WETEN OVER BUYER PERSONA’S?

Wil je meer informatie over buyer persona’s? Op basis van mijn ruime ervaring met het creëren van buyer persona’s, geef ik je graag een advies op maat.

BLOGS

Data-driven marketing bij ING: relevantie verkoopt zichzelf

Data-driven marketing bij ING: relevantie verkoopt zichzelf

Data-driven marketing of databasemarketing is de nieuwste rage binnen marketing. Termen als ‘big data’ en ‘smart data’ zijn echter voor veel marketeers nog ongrijpbaar, laat staan dat ze onderdeel zijn van de marketingstrategie. PIM (Platform Innovatie Marketing) vond het daarom tijd om een bijeenkomst te wijden aan dit onderwerp. Het werd een avond vol inspirerende […]

De 5 grootste redenen voor marketing automation in B2B

De 5 grootste redenen voor marketing automation in B2B

Volgens onderzoek van Forrester Research eisen CEO’s in 2015 een gedetailleerd ROI-rapport dat laat zien hoe marketing bijdraagt aan omzetgeneratie of andere doelen van de business. De meest toepasselijke manier hiervoor is het invoeren van een marketing automation-systeem. Deze relatief nieuwe technologie helpt bij het meten van de effectiviteit van marketing en het […]

Merken opgelet: negatieve tweets zijn schadelijk

Merken opgelet: negatieve tweets zijn schadelijk

Steeds meer organisaties zetten webcare-teams in om de klagende online consument te helpen en zo de (online) reputatie van het merk te beschermen. Vooral via Twitter heeft deze negatieve word-of-mouth enorme invloed. Door een kort berichtje kunnen ontevreden consumenten hun hart via Twitter wel heel eenvoudig luchten. In een mum van tijd gaat een online klacht de hele wereld over […]

Diensten

Marketingstrategie
Inbound marketing
Contentmarketing
Outbound marketing

Aanpak

Website-optimalisatie
Social media marketing
Zoekmachine-adverteren (SEA)
Buyer persona's

Contact

c-centric
marije@c-centric.nl
+31 (0)6 36 48 43 77
KvK: 68042264